Kvasinky na medovinu
Medovinové kvasinky jsou důležité pro kvašení medoviny. Medovinové kvasinky se přidávají medového roztoku, který vznikne rozmícháním medu s vodou. Po přidání kvasinek dochází k zániku cukrů a hřejivým procesem vzniká alkohol. Tento proces nazýváme fermentace. Ve vyrobené medovině je obsah alkoholu kolem 12 %. Kvasinky na medovinu jsou dodávány v tubě a vystačí na výrobu asi 50 litrů medoviny. Balení obsahuje i živnou sůl.
Dolské kvasinky
Dolské kvasinky mají potřebné vlastnosti k výrobě chutné medoviny. Tyto kvasinky je možné použít i při výrobě ovocných vín. Dolské kvasinky je nejlepší skladovat při nižší teplotě. Při otevření tuby je potřeba kvasinky ihned použít.
Kvasinky Schimanski
Použití kultivovaných kvasinek Schimanski zajistí vyšší využití cukrů, stálost aroma a bezpečné vedení kvasu s nižším rizikem infekce.
Tokajské kvasinky
S Tokajskými kvasinkami při výrobě chutné medoviny docílíte obsahu alkoholu 11 – 13 %.